Header
menu sluit
nl

Fraeye | Pieter en Ruth - Brasschaat

Locatie: Brasschaat
Klant: Pieter & Ruth

Een prachtige villa in Brasschaat vormt het warme nest van Pieter, Ruth en hun drie dochters. Toen het gezin bij Fraeye aanklopte, hadden ze maar één ding voor ogen: “We wilden een keuken waarin écht geleefd kan worden.” Geen gemakkelijke opgave, want volgens het originele grondplan waren leefruimte en keuken strikt gescheiden. Toch slaagde Fraeye erin om deze ruimte tot een volwaardige leefkeuken te transformeren. 

Pieter en Ruth Brugge 02

Subtiele
verbinding

De vloeiende overgang tussen de keuken en aangrenzende, bestaande ruimte was het belangrijkste focuspunt in dit traject. Fraeye integreerde subtiele verbindingselementen om de samenhang te versterken.

Pieter en Ruth Brugge 03
Pieter en Ruth Brugge 04

In de keuken is elke wand voorzien van ruime kasten. Daarbij zorgde Fraeye dat het geheel niet te beklemmend werd. “Voor het keukeneiland zochten we een ideale balans op tussen bergruimte en bewegingsvrijheid. Zo is het werkblad niet breed, maar wel langer dan een conventioneel eiland. Dankzij de slimme bergruimtes rondom het eiland blijft geen enkele vierkante centimeter onbenut.” 

Natuurlijke materialen, een licht kleurenpalet en warme sfeerverlichting geven de keuken een tijdloos karakter.  Het roodbruine marmeren werkblad geeft wat extra punch aan het geheel; een ideale keuze voor dit bruisende gezin.  

In de leefruimte is plaats om te eten aan de lange tafel, maar ook om te ontspannen met een boek of om rustig te werken. “Hier kunnen we elk ons eigen ding doen, en toch genieten van elkaars gezelschap. Terwijl ik de lunch klaarmaak, oefent de ene dochter piano en neemt de andere nog snel even een cursus door. Voor die kleine, gezellige momenten zijn we heel dankbaar.” 

Pieter en Ruth Brugge 05
Pieter en Ruth Brugge 06

Wat is jouw verhaal?

Wij ontwerpen het samen met jou.
Kom langs in onze toonzaal of neem contact op.