Header
menu sluit
nl

Fraeye | Klaas en Valerie - Knokke

Locatie: Knokke
Klant: Klaas & Valerie

De plek waar
alles samenkomt

Klaas en Valerie Knokke 02

Op donderdag genieten van een glas Italiaanse wijn met vrienden. Op vrijdagavond uitblazen van een drukke week. Op zondagochtend brunchen. Voor Klaas en Valerie is dat wat het leven mooi maakt. Het kloppende hart van hun gezinsleven? De keuken. Daarom namen ze Fraeye onder de arm om een keuken te ontwerpen die elk aspect van hun leven omhelst. 

Ondanks hun drukbezette leven is het vakantiegevoel in de villa van Klaas en Valerie nooit ver weg. “We hebben onze woning ingericht om helemaal tot rust te komen. Door mijn leidinggevende rol loopt de agenda namelijk snel vol. Bovendien studeren onze beide kinderen in Leuven. Daarom is thuiskomen voor ons zo belangrijk. Het betekent even op de rem staan, ontspannen en genieten van elkaars gezelschap.”

Klaas en Valerie Knokke 03
Klaas en Valerie Knokke 04

Dankzij de verborgen ledverlichting baadt de keuken ‘s avonds in gezellig sfeerlicht.

Onverdeelde
aandacht

In het eerste gesprek zoomden de ontwerpers in op het verhaal van het gezin. “Dat er niet meteen kleurstalen op tafel kwamen was een geruststelling. De ontwerpers probeerden onze wensen echt te doorvoelen en te vertalen. Door uitgebreid vragen te stellen, achterhaalden we samen wat echt belangrijk is in onze woning. Welke hobby’s we uitoefenen, of we vaak koken, wat onze interesses zijn, of onze weekends drukbezet zijn, of we veel bezoek over de vloer krijgen, hoelang de kinderen nog in huis zullen wonen … ”  

Klaas en Valerie Knokke 07
Klaas en Valerie Knokke 08

De inzichten die voortvloeiden uit die uitgebreide startgesprekken stuurden het ontwerp in de juiste richting. “Fraeye heeft ons de eerste maanden een aantal keer uitgenodigd om het ontwerp te bekijken en te hertekenen, tot we het gevoel hadden dat de keuken elk aspect van ons leven omarmde.”

Opbergruimte is bijzonder belangrijk voor het gezin.
Dankzij ergonomische lades liggen glazen en servies
altijd binnen handbereik.

Klaas en Valerie Knokke 05

Momenten
om te koesteren

De unieke aspecten van hun leven bepaalden elke lijn van het ontwerp. Die aanpak loont, want de nieuwe keuken komt op een elegante manier tegemoet aan alle noden van het gezin. Het prominente keukeneiland brengt bijvoorbeeld heel wat functies samen: van een uitnodigende zithoek tot een wijnkoeling voor de collectie Italiaanse wijnen.  “Het eiland is het kloppende hart van onze keuken. Hier zitten we om te ontbijten, voor een snelle lunch, maar ook evengoed om te aperitieven. Het is de perfecte plek om uitgebreid te koken, maar ook om te genieten van een goed glas wijn met vrienden.”

Klaas en Valerie Knokke 10
Klaas en Valerie Knokke 09

De favoriete flessen wijn van het koppel krijgen een plek in de geïntegreerde wijnkoeling en dranknis. 

Naast ontspanning biedt de keuken ook ruimte voor inspanning. Dankzij de bijhorende bureauhoek kan je even werken of studeren, zonder je volledig te moeten afzonderen. Het tafelblad is van hetzelfde hout als de meubilering in de keuken, voor een naadloze overgang tussen beide ruimtes. De afgeronde hoek van het bureau-element oogt niet alleen elegant, maar stroomlijnt ook de doorgang.

Klaas en Valerie Knokke 17

Oog voor
schoonheid

Klaas en Valerie Knokke 13
Klaas en Valerie Knokke 12

Veel bergruimte in de keuken was een must, want in de uitgepuurde woonkamer zijn de kasten volledig toegewijd aan de kunstcollectie van Klaas en Valerie. Dat gevoel voor schoonheid en materialisatie komt ook terug in de afwerking die het koppel koos. “Voor de werkbladen viel ons oog op dit prachtige marmer.” De grijsgroene basistoon en lichte dooradering van dit marmer vloeit naadloos over in de lichtgrijze vloertegels en strakke, witte wanden. 

Dit uitgebalanceerde samenspel van natuurlijke materialen en tijdloze tinten levert een keuken op met diepte en karakter. Een design dat de persoonlijkheid van de familie weerspiegelt en ook de volgende decennia nog even stijlvol oogt.

Klaas en Valerie Knokke 18

Klaar voor de toekomst

Een fundamentele pijler van Fraeyes designfilosofie is duurzaamheid. Een keuken moet een leven lang kunnen meegaan en haar investering meer dan waard zijn. Daarom is ook dit design ontworpen om mee te groeien met de jaren. De stijlvolle bureauhoek die nu dienst doet als werkplek, kan bijvoorbeeld later een kleurhoekje zijn voor de kleinkinderen. 
 

Die balans van design, lifestyle en duurzaamheid vind je terug in elk element van de keuken.  “Van de ingebouwde wijnkoeling tot de kastgrepen: we voelen nog elke dag dat deze keuken voor óns is gemaakt. We zijn bijzonder blij dat we dit unieke gevoel hebben kunnen realiseren, samen met Fraeye.” 

Klaas en Valerie Knokke 11

We zijn bijzonder blij dat we dit unieke gevoel hebben kunnen realiseren, samen met Fraeye.

Wat is jouw verhaal?

Wij ontwerpen het samen met jou.
Kom langs in onze toonzaal of neem contact op.