Header
menu sluit
nl

Fraeye | Veerle en Dirk - Schilde

Locatie: Schilde
Klant: Veerle & Dirk

Wie hier binnenstapt voelt meteen een uitgesproken liefde voor kunst, fotografie en design. In deze karaktervolle woning speelt zich een bijzonder mooi gezinsleven af. “Met drie kinderen is het altijd druk, dus we maken er een punt van om intens en bewust te genieten van alle momenten samen.” 

Intens en 
bewust leven

Veerle en Dirk Schilde 02
Veerle en Dirk Schilde 03

Met een gedeelde passie voor koken en lekker eten moest de keuken het focuspunt van hun nieuwe woning worden. “Ik hou ervan om culinair creatief aan de slag te gaan. Samen nieuwe smaken ontdekken en recepten uitproberen: daar kunnen we echt van genieten. Maar koken voor vijf personen vraagt ook om een praktische indeling. Fraeye is erin geslaagd om heel wat werkruimte te creëren, zonder in te boeten aan visuele rust.”

Nieuwe smaken 
ontdekken

Veerle en Dirk Schilde 04

De dag rustig opstarten met een kop koffie: voor Veerle is het een vast ritueel. Deze wandkast is de perfecte plek voor haar coffee corner.

Veerle en Dirk Schilde 05

De perfecte start 
van elke dag

“Hier geniet ik ’s ochtends van een eerste koffie. Met uitzicht op de tuin is dit de perfecte plek om de dag rustig op te starten,” vertelt Veerle. Naast coffee corner doet de designwand ook dienst als opbergruimte voor servies en glaswerk. 

Veerle en Dirk Schilde 06
Veerle en Dirk Schilde 07
Veerle en Dirk Schilde 08

De kern van deze keuken? Praktisch minimalisme. Zoals deze subtiele glooiing rond het spoelgedeelte bijvoorbeeld, die de rest van het werkblad droog houdt. Een kleine ingreep die een groot verschil maakt in onderhoud.

De ingelegde grepen van het keukeneiland zijn afgewerkt met hetzelfde hout als de designwand. Dit terugkerende element zorgt voor eenheid in de ruimte.

Veerle en Dirk Schilde 09
Veerle en Dirk Schilde 10

Strak in balans

Het donkere hout en marmeren werkblad bieden tegenwicht aan de strakke, lichte uitstraling van de ruimte. “Die genuanceerde balans is exact wat we wilden.  Daarom nemen we Fraeye ook nu weer onder de arm voor het verdere design van onze leefruimte en vestiaire.”

Wat is jouw verhaal?

Wij ontwerpen het samen met jou.
Kom langs in onze toonzaal of neem contact op.