Header
menu sluit
nl

Fraeye | Sébastien en Valérie - Brugge

Locatie: Brugge
Klant: Sébastien & Valérie

Thuiskomen is voor dit gezin ook op adem komen. Terwijl de kinderen over hun dag vertellen, beginnen Sébastien en Valérie aan het avondeten. De keuken is voor hen een plaats van ontmoeting. “Dit is waar we samenkomen met de kinderen, maar ook met familie en vrienden.” Het resultaat is een gastvrije, en toch ook bijzonder praktische leefkeuken die tot in de puntjes is afgestemd op hun bruisende gezinsleven.

Sébastien en Valérie - Brugge 02
Sébastien en Valérie - Brugge 03

Een plek van
ontmoeting

 “Onze keuken draait echt om verbinding. Het is een plek waar we als gezin samen eten, maar ook waar we gasten ontvangen voor een aperitief of diner, ” klinkt het. Daarom startte Fraeye vanuit het bredere plaatje. “Circulatie en een logische integratie met de rest van de woning waren twee belangrijke pijlers in dit project. Het huis is namelijk zo ontworpen dat alles in verbinding staat met elkaar. De keuken is de spreekwoordelijke kers op de taart: alle wegen leiden hiernaartoe,” vertelt Valérie.

De pivoterende deur is naadloos ingewerkt in de rest van het ontwerp. “Deze deur garandeert optimale circulatie doorheen het huis, op een elegante manier.”

Een leefkeuken die haar naam alle eer aan doet

Sébastien en Valérie - Brugge 11
Sébastien en Valérie - Brugge 04

Naast gastvrijheid is gezond eten een prioriteit voor dit gezin. “Aan dit grote keukeneiland, met zicht op de tuin, is het een plezier om te koken.”

Sébastien en Valérie - Brugge 05

Genieten van een glas wijn met vrienden of huiswerk maken met de kinderen: aan het keukeneiland is plaats voor elk gezelschap.

Sébastien en Valérie - Brugge 06

Tijdloos, maar ook een tikje speels

“Als we ons levensritme met één woord moeten omschrijven, dan is dynamisch wel op zijn plaats, “vertelt Valérie. “Voor ons was het belangrijk om dat weerspiegeld te zien in de keuken. Dat er hier volop geleefd wordt, mag ook voelbaar zijn. Voor ons hoeft niet alles verborgen te zitten in een kast, integendeel.”

Met twee kinderen is de keuken netjes houden soms een opgave. Daarom werkte Fraeye een optimale opbergcombinatie uit, waarbij ook ruimte is om hun favoriete spullen in de kijker te zetten. “Het is zo fijn om de dingen die je blij maken een mooie plek te kunnen geven. Dat geeft ons elke dag opnieuw het gevoel dat deze keuken ons als gegoten zit.”

Sébastien en Valérie - Brugge 07

Kleur
en karakter

Van kookboeken tot kunst: in deze keuken is plaats voor alles wat het gezin blij maakt. En dat in een tijdloos design, dankzij de ingetogen kleuren en karakteristieke materialen.

Sébastien en Valérie - Brugge 08

Een stijlvolle verlenging

Naast de keuken realiseerde Fraeye ook de wandkast in de leefruimte. “Omdat we verbinding wilden creëren, voelde het logisch om de living en keuken als één geheel aan te pakken.” 

Sébastien en Valérie - Brugge 09
Sébastien en Valérie - Brugge 10

Wat is jouw verhaal?

Wij ontwerpen het samen met jou.
Kom langs in onze toonzaal of neem contact op.