Header
menu sluit
nl

Fraeye | Bruno en Charlotte - Roeselare

Locatie: Roeselare
Klant: Bruno & Charlotte

Doorheen de week is het vrij rustig in het huis van Bruno en Charlotte, maar op vrijdag komt het er echt tot leven. “Wanneer het gezin voltallig is, dan gonst het hier van de drukte.” Van die mooie momenten wil het gezin volop genieten. Dat idee bepaalde het ontwerp van hun nieuwe keuken. 

Bruno en Charlotte Brugge 02

De keuken
als trekpleister

“Vrijdagavond is een van de belangrijkste ankerpunten voor ons gezin,” klinkt het. “Onze drie kinderen komen dan terug van internaat en de keuken vult zich met gezellige bedrijvigheid. Terwijl wij volop aan het koken zijn, maken de kinderen de valiezen leeg en praten ze lustig over de voorbije week. En tussen al die drukte lopen onze twee honden ook nog rond (lacht).” 

Die zeldzame momenten van samenzijn, daar wil
het gezin zoveel mogelijk van genieten. “We runnen onze eigen zaak en moeten vaak hollen van de ene afspraak naar de andere. In het weekend spelen de kinderen hockey of gaan ze naar vrienden, terwijl wij op het padelveld staan of volk over de vloer hebben. De agenda loopt dus heel snel vol (lacht).”

Toen het gezin bij Fraeye aanklopte, hadden ze dus maar één voorwaarde voor ogen: “We wilden een plek creëren waar je echt naartoe wordt getrokken. Niet alleen om te koken of te eten, maar ook om gewoon tijd te spenderen met elkaar.”  

Bruno en Charlotte Brugge 03

Tussen ruimte
en warmte

De balans tussen ruimte en gezelligheid speelde een belangrijke rol in het ontwerp. “Naast een groot gezin hebben we ook vaak vrienden en familie over de vloer. Ons huis is bijvoorbeeld de plek waar we met familie samenkomen op Kerst. Ruimte was dus belangrijk, maar we wilden vermijden dat de keuken ongezellig zou aanvoelen.” 
 

Door een asymetrisch eiland te plaatsen, creëerde Fraeye ademruimte. De afgeronde vormen van het eiland contrasteren met de strakke, plafondhoge kasten. Hierdoor worden de wanden optimaal benut en het hoogtegevoel in de ruimte geaccentueerd. 

Bruno en Charlotte Brugge 04
Bruno en Charlotte Brugge 05

“Vroeger voelde deze ruimte volledig anders aan.
Nu kunnen we moeiteloos met ons voltallige gezin in de keuken rondlopen, zonder dat het te druk wordt. Ook bij diners is er altijd wel een moment waarop onze gasten gezellig in de keuken komen staan. Die uitnodigende sfeer is exact wat we wilden bereiken. We zijn nog altijd bijzonder blij dat Fraeye het zo heeft aangepakt.” 

Bruno en Charlotte Brugge 06

Door de dampkap in de kookplaat te integreren, komt het gevoel van een open ruimte niet in het gedrang. 

Bruno en Charlotte Brugge 07
Bruno en Charlotte Brugge 08

Stijlvol
gestroomlijnd

Bruno en Charlotte Brugge 09

De wandkasten zijn niet alleen een architecturale, maar ook een functionele keuze. “Samen met Fraeye hebben we goed nagedacht welke functies we nodig hadden om ons dagelijkse leven te stroomlijnen. Dat resulteerde in een aparte ontbijtkast en barkast.” Dankzij deze openstaande kast is de tafel meteen gedekt, want je hoeft niet ver of hoog te reiken voor servies.
 

Datzelfde principe paste Fraeye ook toe in de barkast. “We nemen graag de tijd om te aperitieven, dus stelden de designers voor om een deel van de wandkast te wijden aan onze cocktailglazen, schaaltjes en dranken. Die toevoeging verbetert de circulatie in onze keuken aanzienlijk, want je hoeft de kok niet te storen om een aperitief op tafel te zetten.”

Bruno en Charlotte Brugge 10

Dankzij de aparte barkast staat het aperitief zo op tafel, zonder de kok te storen. 

De  finesse van de houtdetaillering, hetzelfde materiaal als het keukeneiland, zorgt voor een verfijnde touch. 

Bruno en Charlotte Brugge 11
Bruno en Charlotte Brugge 12

Het eiland is de belangrijkste blikvanger van het ontwerp, dankzij de bijzondere vorm en materiaalkeuze. “Door de asymmetrie voelt het keukeneiland niet kolossaal aan, maar is het toch ruim genoeg om een groot gezelschap te ontvangen. Fraeye heeft de tijd genomen om die perfecte configuratie te vinden, en het resultaat had niet beter kunnen zijn.” 

Het bijzondere werkblad bepaalt voor een groot deel de warme uitstraling van de keuken. “We hebben dan ook onze tijd genomen om de plaat van het keukeneiland te kiezen. Uiteindelijk kozen we voor dit prachtige type marmer, met bruine en koperen toetsen die de notelaar eronder perfect complementeren."

De afgeronde hoek van het marmeren werkblad benadrukt het zachte, warme karakter van de keuken. De delicate, fijnmazige dooradering van het marmer maakt van het keukeneiland een echte eyecatcher. 

Ingetogen
           kracht

Bruno en Charlotte houden ervan om gezond en vers te koken. “Dat wil niet zeggen dat we altijd uitgebreid koken. Vaak moet het snel gegaan, zeker als we ‘s middags even naar huis komen om te lunchen. Functionaliteit was dus een must voor ons.” Ondanks de eenvoudige uitstraling, schuilt er heel wat power in deze keuken. Het geheim? Slimme applicaties en een uitgekiende organisatie.

Bruno en Charlotte Brugge 13
Bruno en Charlotte Brugge 14

Zo adviseerde Fraeye om te kiezen voor een hetelucht- en stoomoven, in combinatie met een vacuümlade. “Dat was een geweldige keuze, want zo kunnen we snel en toch smaakvol koken. Van een stukje zalm tot een lamsbout: door vacuüm te garen bereik je een perfecte textuur. De mogelijkheden zijn eindeloos, want je kan bijvoorbeeld ook sneller marineren of restjes opwarmen zonder smaakverlies. Vaak hebben we maar een uurtje nodig om te koken, te eten en alles op te ruimen.” 
 

Dankzij de lades in het keukeneiland heeft het gezin alle ingrediënten binnen handbereik. “De overzichtelijke indeling maakt het makkelijk om bokalen, kruiden, thee, rijst en pasta op te bergen,” klinkt het. 

Nooit meer eindeloos zoeken naar dat ene kruidenpotje. Dankzij de overzichtelijke lades heeft het gezin alles binnen handbereik. 

Bruno en Charlotte Brugge 15
Bruno en Charlotte Brugge 16
Bruno en Charlotte Brugge 17

Buiten wordt
                  binnen

De keuken baadt van ’s ochtends tot ’s avonds in het daglicht. Daar heeft de grote raampartij langs de tuinkant alles mee te maken. “De connectie met buiten is heel belangrijk voor ons. We koken graag met verse ingrediënten uit onze eigen moestuin. Doorheen de seizoenen varieert de oogst: pastinaak, pompoen, komkommer, tomaten, courgette, erwtjes, asperges … We hebben ook heel wat kruiden. Een takje rozemarijn nodig? Dan moeten we bij wijze van spreken alleen maar het raam openen.”

Bruno en Charlotte Brugge 18

Nu en later

Fraeye maakt geen compromissen als het op ergonomie aankomt. Van handgrepen tot functionele lades: een optimale indeling is de standaard. “Je voelt dat er over alles is nagedacht. De praktische indeling, het onderhoudsgemak, de opbergruimte… Die details maken een wezenlijk verschil. Bovendien zal de keuken ook nooit te groot aanvoelen eens de kinderen het huis uit zijn. We merken aan alles dat deze keuken perfect bij ons past. Nu, maar ook later. 

Wat is jouw verhaal?

Wij ontwerpen het samen met jou.
Kom langs in onze toonzaal of neem contact op.